Υγεία

 

Πόνοι της Μέσης και της Πλάτης
Αντιμετωπίστε το Πρόβλημα και Ξαναβρείτε τη Φόρμα σας

Πόνοι Μέσης και Πλάτης

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κάθε είδους πόνους της πλάτης και ανάλογα με την έντασή τους, μπορούν να τους παραλύσουν και να τους εμποδίσουν να κάνουν οτιδήποτε, ακόμα και να περπατήσουν, καθώς τα νεύρα που φτάνουν ως το πόδι και το πέλμα διατρέχουν τα μικρά διαστήματα από τη σπονδυλική στήλη στη μέση.

Μην ξεχνάτε ότι ένα μεγάλο μέρος της πίεσης και της απορρόφησης των κραδασμών που δέχεται ο άνθρωπος κατανέμονται στη μέση.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που αναζήτησαν θεραπεία για πόνους της πλάτης είχαν εγκαταλήψει τα αθλήματα και τη γυμναστική.

Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές και αναπτύξτε ένα μυικό στήριγμα της πλάτης, ώστε να είστε σε θέση να προλάβετε τον πόνο ή να ανακάμψετε γρηγορότερα, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τον αποφύγετε.

Αν θέλετε να αποτρέψετε τα αρνητικά αποτελέσματα μιας εξασθένισης της μέσης σας, τότε γυμνάστε τους μυς στους οποίους βασίζεται ο κορμός σας, δηλαδή τους κοιλιακούς σας.
Οι μύες των κοιλιακών, οι οποίοι ανταγωνίζονται τους μυς της πλάτης, προσφέρουν στήριξη, μυϊκή δύναμη και αντοχή που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τους τραυματισμούς της πλάτης.

Στην ενδυνάμωση του κορμού μπορεί να βοηθήσει πολύ και η μέθοδος Pilates, δίνοντας έμφαση στην κίνηση μέσω της χρήσης των μυών του κορμού, ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε τη δύναμη με την ευλυγισία, εντάξτε στο πρόγραμμά σας τη γιόγκα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ενεργητική άσκηση είναι πιο ευεργετική από την παθητική θεραπεία, όπως το μασάζ.

Η εντύπωση που έχουμε ότι όταν μας πονάει η πλάτη πρέπει να μείνουμε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι είναι λανθασμένη και με τον τρόπο αυτό, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιδεινώσουμε τον πόνο.
Για να επανέλθετε σε φυσιολογική κατάσταση θα πρέπει να κινήσετε του μυς, να κάνετε έναν περίπατο ή μια βόλτα και όχι να μείνετε ακίνητοι.

Επίσης, η καλή στάση του σώματος δυναμώνει τους μυς της πλάτης, είτε πρόκειται για όρθια στάση είτε για καθιστή.
Προσέχετε τη στάση σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο όργανο γυμναστικής, ποδήλατο, κλπ.

Τέλος, ο τρόπος με τον οποίο σκύβουμε για να πιάσουμε κάτι μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα τραυματισμού σε περίπτωση που γίνετε λανθασμένα.
Όταν σκύβετε και το λύγισμα γίνετε στις 90 μοίρες προκαλείται μεγαλύτερη πίεση, ενώ αν λυγίζετε τα γόνατα σας σε θέση καθίσματος και στη συνέχεια σηκώνετε αυτό που θέλετε, αποφεύγετε την πιθανότητα να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι προβολές και τα βαθιά καθίσματα θεωρούνται καλές ασκήσεις.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Υγιείς Συνήθειες Κατά της Γήρανσης

Η άγνοια, η αμέλεια και η κακή φροντίδα του δέρματος, μπορούν να επισπεύσουν τη διαδικασία της γήρανσης, γιατί όταν δεν φροντίζουμε το δέρμα μας, τότε αυτό γερνάει, μαζεύει ρύπους και δημιουργεί ρυτίδες και σημάδια.

Για να αναστρέψετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, πρέπει να διατηρείτε συνεχώς το δέρμα σας καθαρό και υγιές ακολουθώντας πιστά κάποιες συμβουλές.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης