Υγεία

 

Πώς να Σώσετε τον Εαυτό σας από μια Καρδιακή Προσβολή!

Καρδιακή Προσβολή

Υπάρχουν στιγμές που κάποιοι άνθρωποι έχουν βρεθεί μόνοι τους στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής.

Αν γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια στιγμή δυσφορίας, θα απέφευγαν τις συνέπειες μιας καρδιακής προσβολής.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, στο 80% των θανάτων που προκλήθηκαν από καρδιακή προσβολή, τα άτομα ήταν μόνα τους τη στιγμή εκείνη και δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν τους εαυτούς τους.

Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε καλά την παρακάτω διαδικασία, η οποία μπορεί να γλυτώσει τους εαυτούς μας ή έναν συνάνθρωπό μας από μια καρδιακή προσβολή.

Πώς να παρατηρήσετε αν έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή;

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει, όταν νιώθετε οξύ πόνο στο στήθος που απλώνεται στο χέρι και το σαγόνι σας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχετε 15 δευτερόλεπτα για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, πριν να χάσετε τις αισθήσεις σας.

Μερικές φορές τα συμπτώματα αρχίζουν σιγά-σιγά και διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που σημαίνει ότι ίσως έχετε χρόνο να πάτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή να απευθύνετε έκκληση για βοήθεια.

Ωστόσο, μην πάρετε αυτό το ρίσκο και ξεκινήστε αμέσως την ακόλουθη διαδικασία.

Θα πρέπει αμέσως να ξεκινήσετε να βήχετε δυνατά!

Ο βήχας πρέπει να είναι συνεχής και έντονος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν από κάθε βήχα. Ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος.

Πάρτε βαθιές αναπνοές και βήξτε δυνατά κάθε 2 δευτερόλεπτα, μέχρι να φτάσει βοήθεια ή μέχρις ότου η καρδιά σας αρχίζει να δουλεύει κανονικά.

Μια βαθιά αναπνοή φέρνει το οξυγόνο από τους πνεύμονες, ενώ οι κινήσεις του σώματος κατά τη διάρκεια του βήχα σφίγγουν την καρδιά και διατηρούν την κυκλοφορία του αίματος. Πατώντας και πιέζοντας την καρδιά βοηθάτε στην αποκατάσταση του φυσιολογικού ρυθμού.

Εν τω μεταξύ, καλέστε βοήθεια από τους γείτονές σας ή με τη χρήση του τηλεφώνου σας. Μην σταματήσετε το βήχα, ακόμα και όταν συνομιλείτε στο τηλέφωνο γιατί αυτό είναι που θα σώσει τη ζωή σας!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι άνθρωποι που ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία, κατάφεραν με επιτυχία να φτάσουν στο νοσοκομείο ή να βρουν τη βοήθεια που ζήτησαν.

Είναι καλό να γνωρίζετε αυτή τη μέθοδο, παρόλο που οι γιατροί συμβουλεύουν ότι στην περίπτωση που παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, θα πρέπει να αναζητήσετε γρήγορα ιατρική βοήθεια επειδή δεν είναι γνωστό εάν ο ασθενής είναι σε θέση να βήξει έντονα, όπως είναι απαραίτητο, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και να μην χάσει τις αισθήσεις του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Θα μπορούσατε να βοηθήσετε κάποιον γνωστό σας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Το Χρώμα των Ούρων ως Δείκτης Κατάστασης Υγείας του Σώματος

Ένας από τους καλύτερους δείκτες της κατάστασης του σώματός σας μπορεί να είναι το χρώμα των ούρων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να αποτελεί ένδειξη για αφυδάτωση του σώματος ή οποιαδήποτε μόλυνση.

Έτσι, παρατηρώντας το χρώμα των ούρων σας, μπορείτε να διαβάζετε την κατάσταση που βρίσκεται το σώμα σας τη δεδομένη στιγμή.

διαβάστε περισσότερα


Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης