Υγεία

 

UV Ακτινοβολία

Μαύρισμα και Ηλιακή Προστασία

UV και Ηλιακή Προστασία

Πολύ πιστεύουν ότι το μαύρισμα ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και ίσως έχουν δίκιο, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Από την δεκαετία του 1920, όταν η ηλιοθεραπεία έγινε μόδα, οι δερματολόγοι βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια να εκπαιδεύσουν τον κόσμο να προστατεύεται από τις βλαβερές συνέπειες του μαυρίσματος.

Την δεκαετία του 1940, τα πρώτα μηχανήματα για solarium έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ το 1950, οι γυναίκες αγόραζαν ακόμα και λάδι σώματος για μωρά (baby oil) προκειμένου να αποκτήσουν ένα έντονο ομοιόμορφο μαύρισμα.

Και όταν τα παιδιά των λουλουδιών της δεκαετίας του ’60 δέχονταν – χωρίς την «παρεμβολή» ρούχων – την ηλιακή ακτινοβολία, η προστασία UV δεν είχε ακόμα εντοπιστεί ως ανάγκη.

Ωστόσο, από την αρχή της δεκαετίας του 1970, όταν κυκλοφόρησαν στην αγορά τα πρώτα αντηλιακά και οι βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας θεωρούνταν πλέον δεδομένες, η μόδα για βαθύ και έντονο μαύρισμα άρχισε να ξεθωριάζει.

Περισσότερο από τρεις δεκαετίες μετά και ενώ όλοι γνωρίζουν πια την αναγκαιότητα της χρήσης αντηλιακού, δεν λαμβάνουν πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, γεγονός που έχει βλαβερές συνέπειες για την ομορφιά και την υγεία του δέρματος.

Επιπλέον, πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι η ημερήσια ή περιστασιακή ακτινοβολία (εκτός παραλίας, σε εξωτερικό  χώρο) απαιτεί και αυτή καθημερινή εφαρμογή κάποιου αντηλιακού προϊόντος.

Σήμερα, η αντηλιακή προστασία στοχεύει στο να θωρακίσει το δέρμα από την ηλιακή UV ακτινοβολία, προστατεύοντας τόσο από τις βραχυπρόθεσμες, όσο και από τις μακροπρόθεσμες βλάβες και διατηρώντας την επιδερμίδα νεανική.

Ο δείκτης προστασίας SPF (Sun Protection Factor) που αναγράφεται στις συσκευασίες προϊόντων αντηλιακής προστασίας δείχνει τον επιπλέον χρόνο που μπορεί να μείνει κάποιος στον ήλιο αναλογικά με τη μηδενική προστασία.

Ωστόσο, δεν είναι δείκτης δέσμευσης της ακτινοβολίας UV – στην πραγματικότητα ο δείκτης προστασίας SPF 15 δεσμεύει το 93,3% των ακτινών UV που προκαλούν εγκαύματα, ενώ ένα αντηλιακό προϊόν με δείκτη 30 δεσμεύει μόλις 3,4% περισσότερες (96,7%).

Οι επιστήμονες της Olay, λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες, όπως την προστασία ενάντια στην ακτινοβολία UVA και UVB, αλλά και την ευκολία στη χρήση, δημιούργησαν προϊόντα που προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και ταυτόχρονα δίνουν λύση στις διαφορετικές ανάγκες περιποίησης, ενυδάτωσης και αντιγήρανσης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Αντιγηραντική Προστασία με Β-Καροτίνη

Ως πρόδρομος της βιταμίνης Α, η β-καροτίνη ενεργεί ως φυσικό αντηλιακό, αυξάνοντας την ικανότητα αντανάκλασης του φωτός και μειώνοντας την ευαισθησία μας στον ήλιο.

Η φωτοπροστατευτική δράση της, σε συνδυσμό με τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές της ιδιότητες, χαρίζουν στο δέρμα μια εξαιρετική προστασία, καταπολεμώντας έτσι τη γήρανσή του.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης