Υγεία

 

Φυσική Αποτοξίνωση Τώρα!

Φυσική Αποτοξίνωση

Στη σύγχρονη ζωή που ζούμε, η αυξημένη ρύπανση του περιβάλλοντος και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής, προκαλούν τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό μας, με συνέπεια τη διαταραχή της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.

Προκειμένου να αποφύγουμε όλα αυτά, ας κάνουμε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε τη φυσική ικανότητα του οργανισμού για αποτοξίνωση (να μην την μπερδεύουμε με την αποτοξίκωση, τη θεραπεία δηλαδή, που αποσκοπεί στην προοδευτική ανάρρωση από τοξικές επιδράσεις φαρμάκων, αλκοόλ ή ναρκωτικών), ενσωματώνοντας στο καθημερινό μας πρόγραμμα μερικές απλές, αλλά αποτελεσματικές πρακτικές.

  • Διατροφή και Δίαιτα Αποτοξίνωσης

Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τη δίαιτα σαν κάτι βαρετό και μονότονο, η δίαιτα αποτοξίνωσης έρχεται να μας αποδείξει το αντίθετο, μιας και περιλαμβάνει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία τροφών.

- Όταν κάνετε μία δίαιτα αποτοξίνωσης, φροντίστε να μαγειρεύετε μόνο φρέσκα προϊόντα, κατά προτίμηση εποχής, τα οποία είναι πιο θρεπτικά σε σχέση με αυτά που μεγαλώνουν σε τεχνητές συνθήκες, χωρίς πολλά λιπάσματα, συντηρητικές και πρόσθετες ουσίες.
- Η καθημερινή σας διατροφή θα πρέπει να αποτελείται από άφθονα φρούτα και λαχανικά, ψάρι και άπαχο κρέας, όσπρια και καρύδια.
- Μία δίαιτα αποτοξίνωσης μπορεί να περιλαμβάνει τις εξής τροφές: σαλάτες και φρουτοσαλάτες, βραστά ή λαδερά λαχανικά, σούπες λαχανικών (π.χ. πατάτα, καρότο, κρεμμύδι, κολοκυθάκια, σκόρδο και χόρτα), άπαχο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι (βραστά, ψητά ή κοκκινιστά), ομελέτες με διάφορα υλικά, πιλάφι με λαχανικά και μπαχαρικά.
- Αποφεύγουμε εντελώς τα γλυκά, τα ζυμαρικά, το κόκκινο κρέας και το αλάτι (το τελευταίο μπορεί να αντικατασταθεί με το σέλινο που έχει αλμυρή γεύση).
- Κόψτε τον καφέ και το μαύρο τσάι, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη και προτιμήστε το πράσινο τσάι ή το τσάι από βότανα.
- Μην ξεχνάτε να πίνετε πάρα πολύ “καθαρό” ή μεταλλικό νερό (περίπου 2 λίτρα την ημέρα), το οποίο μπορείτε να καθαρίζετε και μόνοι σας, είτε με ένα ειδικό ανθρακικό φίλτρο, είτε βράζοντάς το.

  • Φρέσκοι Χυμοί

Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, οι φρέσκοι χυμοι είναι απαραίτητοι σε καθημερινή βάση.
Καλό είναι όμως να επιλέγετε και μία ημέρα της εβδομάδας, την οποία θα κάνετε χυμοδίαιτα.
Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα μπορείτε να πιείτε από 600ml εώς 1 λίτρο χυμό και -κατά βούληση- νερό (όχι παγωμένο).

Πρόταση:
- Χυμός από καρότο
Διεγείρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ισορροπεί το βάρος και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
- Χυμός από σέλινο
Το σέλινο είναι αλκαλικό, γι’ αυτό μπορεί να απαλλάσει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Επιπλέον, ρυθμίζει την ποσότητα του νερού και καταπολεμά τις αϋπνίες.

Προσοχή: Η χυμοδίαιτα μπορεί να μην ενδείκνυται για άτομα με αυξημένο σάκχαρο στο αίμα. Σ’ αυτή την περίπτωση, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

  • Ασκήσεις Χαλάρωσης και Αυτοσυγκέντρωσης

Είναι γνωστό ότι όταν χαλαρώνουμε, απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο τοξικές ουσίες και μειώνεται το στρες.
Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές, είτε γιατί δεν έχουμε χρόνο, είτε γιατί μας φαίνεται λίγο δύσκολο και ανιαρό, αποφεύγουμε ή αμελούμε να κάνουμε τις σχετικές ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης.

Ωστόσο, με απλούς τρόπους που προτείνουμε παρακάτω, αρκούν μόνο 5-10 λεπτά καθημερινά για να σας ανακουφίσουν από το στρες.

- Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ή ξαπλώστε και κλείστε τα μάτια σας.
Μετρήστε νοερά από το 1 εώς το 10, λέγοντας στον εαυτό σας μετά από κάθε νούμερο, “είμαι ήρεμος”.
Στη συνέχεια ταξιδέψτε με τη φαντασία σας σε ένα μέρος όπου θα νοιώθατε απόλυτη άνεση, ασφάλεια και ηρεμία.
Μπορεί να είναι ένα υπαρκτό ή φανταστικό μερός, το οποίο όμως θα σας χαλαρώνει, κάθε φορά που θα νοιώθετε άγχος και θα το ανακαλείτε.
Επίσης, δείτε με τα μάτια της φαντασίας σας, όλες του τις λεπτομέρειες, όπως χρώματα, μυρωδιές, τοπία, ήχους.
Χρησιμοποιώντας τακτικά αυτή τη νοερή απεικόνιση, θα μάθετε να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε οποιαδήποτε στιγμή.
- Ανάψτε ένα κερί και εστιάστε το βλέμμα σας στη φλόγα του για μερικά λεπτά.
- Καθίστε κάπου βολικά και επαναλάβετε πολλές φορές μία λέξη ή θετική φράση, π.χ. “είμαι ήρεμος”, “νοιώθω όμορφα”, προσπαθώντας να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτή.
- Μετρήστε νοερά από το 1 εώς το 10 και συγκεντρώστε την προσοχή σας στον κάθε αριθμό ξεχωριστά.
Αν χάσετε τη συγκέντρωσή σας, αρχίστε πάλι απ’ την αρχή.

  • Η Ατμόσφαιρα στο Σπίτι

Το σπίτι μας είναι ο απόλυτος χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης, γι’ αυτό και η ατμόσφαιρά του παίζει σπουδαίο ρόλο.
Παρόλα αυτά, η ξεκούραση δεν είναι πάντα εφικτή, αν σκεφτούμε ότι πολλά από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας κρύβουν κινδύνους.

Πλαστικά έπιπλα, συνθετικά χαλιά, καλύμματα και ταπετσαρίες εκκρίνουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και άλλες επικίνδυνες ουσίες για την υγεία μας.
Ακόμα και η τηλεόραση, το ψυγείο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία, πονοκέφαλο, άγχος, αλλεργία και ναυτία, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής τους ακτινοβολίας.
Επίσης, ιδιαίτερα επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί και η ίδια η κατασκευή του σπιτιού, αλλά και οικοδομικά υλικά, όπως ο ασβέστης, τα οποία επιβαρύνουν τον αέρα που αναπνέουμε με βλαβερές τοξίνες.

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε ή έστω να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό όλη αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα.

- Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αερίζετε σχολαστικά το σπίτι σας, ιδίως μετά από κάθε χρήση απορρυπαντικών και χημικών.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συσκευές ιονισμού και καθαρισμού του αέρα.
- Προτιμήστε φυσικά υλικά, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο πρακτικά όσο τα συνθετικά, σίγουρα όμως είναι ασφαλέστερα.
- Περιορίστε την άμεση επαφή με ηλεκτρικές συσκευές και μην τις τοποθετείτε σε ευαίσθητα μέρη του σπιτιού, όπως η κρεβατοκάμαρα ή το δωμάτιο των παιδιών.

- Τέλος, τοποθετήστε λουλούδια και φυτά στο χώρο σας, κεριά και αρωματικά με ευχάριστες μυρωδιές, βάλτε απαλή μουσική, και μετατρέψτε το σπίτι σας σε έναν επίγειο παράδεισο, που θα σας φτιάχνει τη διάθεση, θα σας ηρεμεί, θα σας ξεκουράζει και θα σας γεμίζει θετική ενέργεια.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Νοιώθετε Ένα Αίσθημα Κόπωσης;

Πολλοί από εμάς νοιώθουμε συχνά μια μόνιμη αίσθηση εξάντλησης και παρόλο που μπορεί όντως να έχει προηγηθεί σκληρή σωματική ή πνευματική άσκηση, δεν ανακουφιζόμαστε με την ανάπαυση.

“Πονάει το κεφάλι μου, δεν κοιμάμαι καλά, νοιώθω εξάντληση, πονάει όλο μου το σώμα...”
Τις παραπάνω φράσεις, τις ακούμε καθημερινά από τους γύρω μας ή αποτελούν μερικά από τα δικά μας συνήθη συμπτώματα.

Μάθετε τις αιτίες, τα συμπτώματα, αλλά και τις θεραπείες του πιο συνηθισμένου φαινομένου της εποχής μας.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης