Υγεία

 

Σωστή Αντιηλιακή Προστασία

Άντιηλιακή Προστασία

Το καλοκαίρι έφτασε και η έκθεση μας στον ήλιο είναι συνεχής.

Όλοι γνωρίζουμε πως ο ήλιος εκτός από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας, εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού μπορεί να προκαλέσει γήρανση του δέρματος, αλλά και διάφορα καρκινώματα.

Η προστασία του δέρματος μας από τον ήλιο κρίνεται απαραίτητη και γίνεται μόνο με τη χρήση αντιηλιακών.

Ακολουθήστε λοιπόν μερικές πολύτιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση και επιλογή των αντηλιακών προϊόντων και δείτε τον ήλιο με άλλο μάτι!

Αρχικά, η επιλογή του αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται με βάση το χρόνο της έκθεσης σας στον ήλιο.
Εάν για παράδειγμα επιλέξετε να μείνετε για παραπάνω από μισή ώρα στον ήλιο, προτιμήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 15, το οποίο θα προστατέψει την επιδερμίδας σας, αποτρέποντας παράλληλα το κάψιμο και το κοκκίνισμά της.
Εάν οι δραστηριότητες σας κάτω από τον ήλιο είναι περισσότερες, τότε το αντηλιακό θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο δείκτη προστασίας, π.χ. SPF 30.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε κάποιους γενικούς κανόνες για την αποτελεσματικότερη χρήση του αντηλιακού σας:

- Φροντίστε μισή ώρα πριν βγείτε στον ήλιο να έχετε απλώσει την κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού στο δέρμα σας, ενώ η ανανέωσή του κάθε δύο ώρες κρίνεται αναγκαία.
- Μην ξεχνάτε να το απλώνετε σε όλα τα μέρη του σώματος, κυρίως στα πόδια, στα χέρια και στο πρόσωπο.
- Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η προστασία που σας παρέχει ένα βαμβακερό ρούχο είναι λιγότερη από αυτή ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 15.
- Είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού και εφόσον αυτή έχει παρέλθει να το αντικαταστήσετε με ένα καινούριο.
- Χρησιμοποιήστε την σωστή ποσότητα για να προστατέψετε το δέρμα σας.
- Να θυμάστε πως μετά το μπάνιο θα πρέπει να απλώνετε πάλι την ίδια ποσότητα αντηλιακού.

Extra Tips
- Τα αντηλιακά προσφέρουν σημαντική προστασία αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε και άλλα μέτρα για την προφύλαξης σας από τον ήλιο.
- Εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και πράσινα μάτια θα πρέπει να προσέχετε λίγο περισσότερο.
- Μείνετε μακριά από τον ήλιο τις ώρες αιχμής (μεταξύ 10:00 π.μ. και 16:00 μ.μ.).
- Φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου.
- Αγοράζετε γυαλιά ηλίου με 100% UV προστασία και όχι με βάση το χρώμα των φακών τους, μιας και οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν σημαίνει πάντα πως σας προστατεύουν περισσότερο από τον ήλιο.
- Εφαρμόστε στα χείλη σας ένα ενυδατικό lip-balm με δείκτη προστασίας.

Τέλος, εάν παρατηρήσετε κάποια σημαντική αλλαγή στο δέρμα σας, όπως νέες ελιές ή κάποια διαφορά στην υφή του, θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Β-καροτίνη: Το Φυσικό Αντηλιακό

Η β-καροτίνη, η πορτοκαλί χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα πολλών φρούτων και λαχανικών, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, διαθέτει ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ως πρόδρομος της βιταμίνης Α, η β-καροτίνη ενεργεί ως φυσικό αντηλιακό, αυξάνοντας την ικανότητα αντανάκλασης του φωτός και μειώνοντας την ευαισθησία μας στον ήλιο.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης