Αντιγηραντική Διατροφή

 

Κόκκινο Κρασί: Πώς οι Αντιγηραντικές του Ιδιότητες Μπορούν να Αποτελέσουν Συνταγή Νεότητας

Κόκκινο Κρασί

Είναι γεγονός ότι το αλκοόλ, και ιδίως το κόκκινο κρασί, αποτελεί ένα μυστικό νεότητας όταν καναλώνεται σε μικρές ποσότητες, ενώ η κατάχρησή του μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον οργανισμό.

Το κόκκινο κρασί έχει τις περισσότερες αντιγηραντικές ιδιότητες, λόγω της μεγάλης περιοκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένα γεύμα συνδυάζεται με λίγο κόκκινο κρασί, αυτό φαίνεται να αντισταθμίζει τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από τις λιπαρές τροφές, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών ουσιών που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Επιπλέον, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε κατεχίνες (υπάρχουν άφθονες και στο τσάι), οι οποίες συμβάλλουν στην απόφραξη των αρτηριών και στην προστασία του ήπατος, δρουν ως αντιπηκτικό και αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων, χαλαρώνουν και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, βακτηρίων και ιών.

Ο ερυθρός οίνος έχει περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες έναντι του λευκού, διότι οι έγχρωμοι φλοιοί των σταφυλιών και οι σπόροι του (η φλούδα και το κουκούτσι του), παραμένουν στο μίγμα, με αποτέλεσμα οι αντιοξειδωτικές ουσίες να απελευθερώνονται στο κρασί, κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο κατά τη ζύμωση του κόκκινου κρασιού.

Το κόκκινο κρασί μπορεί να αποτελέσει συνταγή νεότητας, αφού οι πολύτιμες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, αποτοξινώνουν το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας.

Όλα τα είδη κόκκινου κρασιού περιέχουν αντιοξειδωτικές κατεχίνες, παρότι ορισμένες ποικιλίες μπορεί να περιέχουν ελαφρώς περισσότερες ή λιγότερες.

Μην ξεχνάτε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού θεωρείται ευεργετική, μόνο στην περίπτωση που πίνετε με σύνεση και σε μέτριες ποσότητες, το οποίο πρακτικά σημαίνει 1-2 ποτηράκια ημερησίως.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Διατροφή Χωρίς Χοληστερίνη

Η χοληστερόλη ή αλλιώς χοληστερίνη παίζει σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό.

Οι λιποπρωτεΐνες αυξάνουν ή μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων, ανάλογα με την πυκνότητά τους και το είδος της χοληστερίνης.

Υπάρχουν κάποιες ομάδες προϊόντων στη διατροφή μας που έχουν θετική/ουδέτερη ή αρνητική επίδραση στο επίπεδο της χοληστερίνης.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης