Αντιγηραντική Διατροφή

 

Ελιά: Το Δώρο της Φύσης Κατά της Γήρανσης και Υπέρ της Ομορφιάς!

Ελιά: το Δώρο της Φύσης

Είναι αλήθεια ότι το δέντρο της ελιάς αποτελεί ένα δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο.

Όλα τα παράγωγα της ελιάς, από τον καρπό και το λάδι, τα φύλλα και τα άνθη της, μέχρι τα κουκούτσια και το ξύλο, είναι εκμεταλλεύσιμα και χρήσιμα.

Δεν υπάρχει κανείς στον επιστημονικό κόσμο, γιατρός, ερευνητής ή επιστήμονας της κοσμετολογίας, που να μην εξυμνεί τις θετικές επιδράσεις των παραγώγων του ελαιόδεντρου για τον ανθρώπινο οργανισμό και ιδίως του ελαιόλαδου στη διατροφή μας.

Ακόμα και ο δυτικός κόσμος έχει κάνει ήδη εδώ και χρόνια μια στροφή προς την Μεσογειακή Διατροφή, με πρωταγωνιστή φυσικά την ελιά.

Μια από τις πιο σημαντικές ιδιοτήτες της ελιάς είναι η αντιοξειδωτική της δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τόσο στον καρπό της όσο και στο ελαιόλαδο, περιέχονται συστατικά που ανήκουν στην οικογένεια των πολυφαινολικών ενώσεων.

Αυτές οι ενώσεις χτίζουν την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και δρουν ενάντια στο χρόνο και τη γήρανση.

Η δράση τους ενισχύει και τονώνει τον οργανισμό, βελτιώνοντας την κλινική του εικόνα και βοηθώντας στη διατήρηση της ισορροπημένης υγείας.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε το πώς σχετίζεται η περιεκτικότητα των πολυφαινολών στις ελιές και το ελαιόλαδο, με το φυσικό φως, την ποικιλία της ελιάς, τον βαθμό ωρίμανσης του καρπού, την αποθήκευση και την επεξεργασία του.

Για παράδειγμα, οι άγουρες ελιές έχουν τη διπλάσια περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες σε σχέση με τις ώριμες.
Αυτός είναι και ο κύριος παράγοντας που οδηγεί στην επιλογή άγουρων ελιών για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία της ελιάς, είναι η προβιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε και το ελαϊκό οξύ.

Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, συνθέτουν ένα ευεργετικό κοκτέιλ για τον οργανισμό μας, καταπολεμώντας την γήρανσή του που οφείλεται στο οξειδωτικό στρες.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι το εκχύλισμά των φύλλων του ελαιόδεντρου χρησιμοποιείται ως συστατικό στοιχείο στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων, προσφέροντας τις ιδιότητές του στην επιστήμη της κοσμετολογίας και στην υπηρεσία της ομορφιάς.

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς, έρχονται να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού, προκειμένου να πολεμήσει τα στοιχεία που τον απειλούν με οξείδωση και τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα κύτταρα.

Η διαδικασία αυτή άμυνας, που ενισχύεται σε σοβαρό βαθμό με τις ευεργετικές ενώσεις που περιέχονται στη σύσταση της ελιάς, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του ρυθμού γήρανσης του οργανισμού και την επαναφορά της ισορροπίας στις διάφορες λειτουργίες.

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει μείωση του ρυθμού γήρανσης του δέρματος, υγεία και μακροζωία!

Επομένως, είναι σημαντικό να εντάξουμε στην ζωή μας το ελαιόλαδο, τόσο στο μαγείρεμα όσο και ωμό στις σαλάτες μας, αλλά και τις ελιές.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Έχετε Μαύρους Κύκλους;

Πολύ συχνά ακούμε την έκφραση "προσέχω σαν τα μάτια μου", ενώ τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία που παρατηρούμε στους άλλους.

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, συχνά μας προσθέτουν χρόνια, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων και σακούλων, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής τους είναι οι εξής.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης